Blog

ZA VSE TEŽAVNE ŽENSKE

Prideš kot turistka v njegov svet, tako navdušena, vesela in igriva. Tvoja nepredvidljivost ga očara. Kot domačin te povabi v svoj dom, da ti ponudi zatočišče. Tujko lahko še veliko nauči, jo osvoji in malo spremeni.

Kmalu te začne primerjati z ostalimi ženskami, ki jih pozna, ki so bile tu pred tabo. Tvoja šminka je premočna, preveč govoriš, preveč se posvečaš karieri, lahko bi se spomnila na rojstni dan njegove mame, spet nisi skuhala kosila, nisi zlikala srajce ... Pravi, da je zaradi tebe žrtvoval vse, se odpovedal potovanjem, fitnesu in podaljšanim vikendom s prijatelji. Ti tega ne ceniš dovolj, ne vidiš in ga ne slišiš. Tako utrujen je, da se ne more več ljubiti s tabo. Želi si več časa zase, ti pa ga dušiš. Nikoli ni zares sam.

Pravi, da te ima rad, ko te poljubi na čelo in objame ter zasmrči v tvojem objemu. Neznosna si v svoji nepredvidljivosti. Preveč poznana, da bi si jo še želel osvojiti. Pravi, da je težko biti s tabo, da si težavna. Ženske, ki jih pozna so bolj razumevajoče in bi cenile takšnega moškega kot je on, z veseljem bi mu rodile otroke. Le ti nisi dovolj hvaležna za vse, kar ti ponuja.

Njegov dotik bledi, vsakokrat, ko te boleče zavrne. Reče ti, saj ne moreš imeti vsega, da z ničemer nisi zadovoljna, da nisi zadovoljna s sabo. Hočeš preveč, si kot razvajena punčka, ki ne dobi bonbona. V tebi ostaja spomin na njegov prvi poljub, strasten od želje, da te udomači. A spomin prekriva plevel, ki se bohoti iz tvojega pognojenega srca. Sram te je povedati prijateljicam, da živiš v hotelu senc. Zato si se odtujila od njih.

Strah te je, ko vidiš, da odhaja tvoj zadnji vlak, tebe pa ni na njem. Ne želiš biti več tujka v njegovem domu, zato se poskušaš spremeniti, kajne? Bereš, iščeš odgovore v priročnikih, poslušaš guruje, vse za to, da ne bi bila tako težavna. Preden spregovoriš, premisliš, kaj poveš. Ne izgovoriš več svojih skrbi. S psom deliš svoj strah. Namesto pesti, stisneš zobe, poskušaš biti bolj nežna, bolj ženstvena, ustrežljiva. Pridno molčiš. Ne jočeš, ker mu nisi všeč, ko se ti razmaže maskara.

Zadušila si vulkan v prsih, da ne bi nenadoma izbruhnila in zrušila vtis, ki si ga tako skrbno gradila. Pravi, da ti daje to, kar dobiva od tebe. Da je on tvoje zrcalo. Ko le ne bi bila tako težavna. Kaj pričakuješ od njega? Sprejmi ali odidi ali pusti, da gre. Bodi žena, mama, poslovna ženska, prijateljica, gospodinja. Ljubica ne moreš biti več. Prijavi se na njegov oglas za hišno pomočnico. Pogrni rdečo preprogo, ko pride zvečer domov. Ne pričakuj ničesar. Zdaj si tujka brez delovne vize, brez plačila.

Preostane ti le neskončna hvaležnost, da si lahko doma na prepihu v njegovih sanjah. Od prepiha te trga po ledvicah. Zbežiš. Potopiš se v svoje sanje. Potopiš se v poplavo ljubezni, ki je nisi mogla deliti.

Skočiš na vlak, rdeča šminka se ti tako poda. Ženstvena si s spuščenimi lasmi. Vihrava si, strastna in spogledljiva, tako lepa, ko se smejiš. Kdo ve, kam te odpelje vlak in kje boš jutri, rada se prepustiš toku. V odsevu okna vidiš sebe, kako lahkotno se ti iskrijo oči. Dihaš svobodo jutrišnjega dne. Nisi in nikoli ne boš kot druge.

Kdor te želi, te lahko ljubi takšno, kakršna si. Nepredvidljivo, lepo in težavno.