Dr. Amanda GummerVtis o knjigi

Otroci imajo lahko ob razhodu ali ločitvi staršev veliko mešanih občutkov, zato pozdravljam vsakogar, ki jim ponudi pomoč ter orodja za lažje razumevanje in spopadanje z njihovimi čustvi.

Pravljice, kot je Zakaj Lunina vila in Sončni princ ne živita skupaj? otrokom na lep in nežen način pomagajo razumeti, da je kljub razhodu staršev življenje še vedno lahko srečno in izpolnjujoče. Hkrati je tudi odlična spodbuda za starše, da se z otroki pogovorijo o situaciji in jim razložijo, kakšne bodo spremembe ter kako bodo vplivale nanje.

Še posebej majhni otroci težko izrazijo svoje strahove in skrbi, saj morda še ne poznajo ustreznega besedišča, s pomočjo katerega bi se lahko izrazili, kot si želijo. Podobno morda tudi starejši otroci ne želijo neposredno izraziti svojih strahov, saj se bojijo, da bi prizadeli starše. In ravno zato fantazijski liki, kot jih najdemo tudi v tej knjigi, otrokom pomagajo, da o situaciji razmišljajo na kar se da neoseben in neboleč način.

Moje priporočilo je, da starši to knjigo najprej preberejo skupaj z otroki. Tistim otrokom, ki znajo že sami brati, pa naj omogočijo, da lahko knjigo kadarkoli vzamejo v roke in ponovno preberejo tiste dele zgodbe, ki so jim najbolj pri srcu.