Blog

VILINSKI LOVILCI SANJ

Po izročilu ameriških staroselcev je nočni zrak prepreden z vsemi mogočimi sanjami, tako dobrimi kot slabimi. Intrigantno oblikovani lovilci sanj pa jih lahko prestrežejo ter preberejo. Slabe sanje in nočne more se izgubijo v zapletenem vzorcu. Dobre sanje pa poznajo pot skozi prepredene nitke, majhne špranje in luknjice, do peres, preko katerih spolzijo v zavest sanjača. Preko mehkega perja tako nežno zdrsnejo v zaspančka, da jih ta velikokrat niti ne čuti ali se jih spomni. Le v nov dan se prebudi bolj vesel, nasmejan ter brezskrben.

Da bo Lunina vila lahko tudi vaši zvezdici poslala svojo zalogo sladkih, pisanih sanj, hitro skupaj ustvarita svoj edinstveni VILINSKI LOVILEC SANJ.

Potrebovali boste:

  • pisano volno/ vrv/ okrasne trakove
  • žičnat obroč/ debelejšo žico
  • škarje
  • klešče
  • umetno perje

Po želji lahko dodate tudi:

  • koralde, perlice, gumbke…

POSTOPEK IZDELAVE:

1. Najprej pripravite žičnati obroč. Kupite lahko že oblikovanega. Poljubno velikost in obliko obroča pa lahko iz debelejše kovinske žice in  s pomočjo klešč ustvarite sami. Namig: za pravilno okroglo obliko lahko žico navijete okoli kozarca ali konzerve, s kleščami združite oba konca žice in snamete končani obroč.

Na obroč pritrdite začetek pisane volne ter ga popolnoma ovijte (dokler ne bo kovinska žica prkria z izbranim mehkim materijalom).

2. Na tak, z volno obdani obroč, pričnite ustvarjati svoj vzorec. Privežite nov konec volne (iste ali druge barve) na eno stran ter povežite do diagonalno nasprotne strani. Napravite zanko, da se volna ne bo premikala. Nato nadaljujte v smeri, ki bo ustvarila željeni vzorec. Namig: poskusite z vzorcem zvezde ali lune :)

3. Na vrh lovilca sanj privežite vrvico, s katero ga boste lahko obesili nad posteljo.

4. Na vrsti so pisana peresa! S pomočjo vrvice ga pritrdite na spodnjo stran lovilca sanj. Dodatno ga lahko okrasite tudi s perlicami in podobnim okrasjem.

5. Pa jih imamo! Mi bomo nocoj prav sladko spali...

 

Hvala ekipi Mini City-ja za skupno ustvarjanje! Zgornje fotografije so nastale na njihovi Petkovi ustvarjalnici lovilcev sanj.