Blog

VILINSKE HIŠKE

S pomladnimi rožami se prebujajo tudi mlade lunine in sončne vile! In vsaka od njih bo potrebovala novo, pisano, igrivo, zabavno in unikatno zatočišče. Zato skupaj z zvezdicami pobrskajte po domu za "odpadnimi" materjali, zavihajte rokave in napnite umetniško žilico ter jim skupaj ustvarite čudovito VILINSKO HIŠKO.

POTREBOVALI BOSTE:

  • kartonasto rolico (odpadno rolo wc papirja ali kuhinjskih brisač)
  • manjše kose blaga (primernejše je debelo in trše blago, kot na primer filc)
  • okrasje (pom-pomi, korlade, bleščice, umetna trava, pisani trakovi ipd.)
  • škarje
  • barve (akrilne ali tempera), kozarec vode, čopič
  • pištola za vroče lepljenje (silikonska pištola)

POSTOPEK IZDELAVE:

1. Z zvezdico najprej zavarujte delovno površino ter oblačila. 

Kartonasto rolico porabljenega wc papirja naj prime z notranje strani tako, da v sredino vstavi svoje prstke. Nato naj jo enkomerno pobarva z vseh strani. Akrilne barve so prekrivnejše, če se odločita za tempero pa bo morda potreben dvojni sloj barve.

NAMIG: Za fantastično vilinsko barvo med barvo iz tube zamešajte bleščice.

2. Pustite da se barva na roli popolnoma posuši.

Med tem iz blaga izrežete steho. Za položno streho izrežite kvadrat. Za špičasto streho pa izrežite krog, katerega radij sega nekaj centimetrov čez rob odprtine role.

NAMIG: Če nimate tršega blaga, streha ne bo držala svoje prvotne oblike. Kljub temu lahko po želji uporabite mehkejše, tanjše blago, a ga predhodno utrdite s tanjšim kartonom. Blago najprej prilepite na (raven) karton ali trd papir, nato pa skupaj obrežite v željeno obliko.

3. Čas je za pazljivo ravnanje z zelo vočo silikonsko pištolo! 

Ravne (kvadratne) strehe lahko prilepite direktno na vrh popolnoma posušene pobarvane role.

Za poševno streho v izrezani krog najprej zarežite polmer (od roba do sredine kroga). Nato oblikujte stožec: zamaknite blago ob zarezi tako, da en del prekriva drugega (bolj ko bosta robova zamaknjena, bolj špičasta bo streha). Ko najdete željeno pozicijo, zgornji rob prilepite na spodnji del. Stožec nato poveznete na vrh role in zlepite skupaj.

4. Vaše zvezdice naj uporabijo domišljijo ter okrasijo tako nastalo ogrodje hiške. Nanjo prilepite različne okraske ali narišite dodatne detajle. Kosmati pom-pomi so lahko odličen dimnik, dodajte kraguljčke in umetno travo ob vznožje, posujte z vilinskim prahom (bleščicami) in izrežite okna... 

Zvezdice naj svoje umetnije postavijo na okenske police ter ob pomladanskih večerih dobro prisluhnejo šepetu vetra! 

Med njim bodo lahko ujele tihe zahvale mladih vil, ki bodo nad novimi domovi zagotovo navdušene!