Blog

Pet načinov, kako zaceliti zlomljeno srce

Najbrž se lahko strinjamo, da prebolevanje zlomljenega srca ni preprost proces. Pravzaprav je lahko zelo dolg in zapleten. Bolečina zaradi ločitve je namreč lahko tako globoka, da sploh ne vemo, kaj narediti, da bi se je čim prej znebili.

Čeprav ne obstaja nobeno zdravilo, ki bi pomirilo zlomljeno srce, pa obstajajo določeni načini, ki vam bodo pomagali hitreje napredovati in se postaviti nazaj na noge.

1.Držite razdaljo

Po začetnem šoku zaradi ločitve je pomembno, da se oddaljite od bivšega partnerja – izogibajte se nepotrebni komunikaciji, ne ogledujte si njegovih profilov na družbenih omrežjih in nikakor ne pregledujte svojih starih fotografij z njimi. Če je mogoče, se izogibajte tudi stikom z vajinimi skupnimi prijatelji ali njegovimi družinskimi člani. 

To ne pomeni, da se boste vsemu temu morali izogibati celo življenje, vendar je ključnega pomena, da se za nekaj časa oddaljite in vašemu srcu dopustite čas, da okreva.

2.Obkrožite se s podporo

Ko vas boli duša, se je enostavno oddaljiti od drugih in se preprosto delati, da bolečina ne obstaja. Zato je pomembno, da se obdate s pozitivnostjo in ljudmi, ki vas bodo v celoti podpirali. To vam ne bo pomagalo le pri celjenju zlomljenega srca, ampak vam bo koristilo tudi pri obnovi samozavesti.

3.Občutite svoja čustva in se sprijaznite z njimi

Naravna reakcija človeka ob tovrstnih dogodkih je, da vsa čustva potisne globoko vase in se pretvarja, da se ni nič zgodilo. Jeza, bolečina, zmedenost, frustracija, skrb – priznanje teh čustev je lahko zelo zastrašujoče, vendar pa se je z njimi treba soočiti. Srce boste zacelili samo, če priznate svoja čustva in jih pustite za seboj.

4.Pogovarjajte se

Včasih se zgodi, da preveliki občutki bolečine in osamljenosti dosežejo svoje meje. Popolnoma v redu je, če se s temi občutki nočete soočati sami, zato v takih trenutkih poiščite nekoga, s komer se boste o svojih problemih in čustvih lahko pogovarjali.

Čeprav je boleče, je pogovor pri razvrščanju čustev zelo koristen; bodisi z družinskimi člani, prijatelji ali pa psihoterapevti. Drugi vam lahko pomagajo – ne bojte se prositi za pomoč.

5.Pojdite ven in se zabavajte

Včasih je enostavno pozabiti, da izven našega sveta obstaja še en, večji. Čeprav je ločitev boleča izkušnja, ne dovolite, da negativnost preplavi celo vaše življenje. Pojdite ven in se družite z družino ali prijatelji in poskušajte odmisliti bolečino v svojem srcu.

Zapomnite si, da po dežju vedno posije sonce. Čeprav se mogoče počutite, kot da se svet okoli vas ruši, je to le del vašega življenja, iz katerega se boste veliko naučili in osebnostno zrasli.


ZAKAJ LUNINA VILA IN SONČNI PRINC NE ŽIVITA SKUPAJ?

Samo ta mesec prejmete zraven knjige tudi DNEVNIK BREZPLAČNO.

Mogoče poznate koga, ki bi mu knjigica pomagala lažje razumeti, zakaj mamica in očka niste več skupaj.